Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu sýtej polievky
INGREDIENCIE
500 g
mrazené huby
8 ks
zemiaky
2 ks
cibuľa
trochu
rastlinný olej
3 hrste
domáca závarka- mrvenička
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
rasca
majorán
POSTUP
1.
Suroviny na polievočku. Huby nemusia byť mrazené, možu byť aj sušené, aj čerstvé hrabáky, dubáky a aj iné.
2.
Do hrnca dáme variť hríby. Osolíme a dáme rascu.
3.
Po polhodinke varenia hríbov (hrabákov) pridáme očistené, na kusočky pokrájané zemiaky. Dovaríme.
4.
Kým sa hríby a zemiaky varia, urobíme si z vajca, soli a hrubej múky mrveničku. Cesto z tychto surovín spracujeme a postrúhame na hrubom strúhadle.
5.
Keď sa v hrnci všetko dovarilo, tak si na panvici na oleji speníme narobno nakrájanú cibuľku a opražíme do zlatova.
6.
Potom panvicu odstavíme z ohňa a pridáme mleté čierne korenie, majoránku a červenú mletú papriku
7.
Všetko zalejeme vodou,alebo trochou vývaru z hríbov, necháme prejsť varom a vlejeme do hrnca.
8.
Nakoniec do polievky vhodíme závarku, mrveničku, krátko povaríme a odstavíme z ohňa. Polievku varíme hustejšiu, aby aj chlapi sa najedli. Podávame ju s chlebíkom.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.