Pridať recept

Recepty na prípravu tuniakového koláča

INGREDIENCIE
250 g
špaldová múka
1 ks
vajce
125 g
maslo
POSTUP
1.
Múku preosejeme a nasypeme do misy, pridáme vajce, nakrájané maslo a najemno nasekané čerstvé oregano. Zmes osolíme, pridáme studenú vodu a vytvarujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odležať v chlade.
2.
Z odpočinutého cesta vyvaľkáme placku, ktorú prenesieme do formy a dotvarujeme tak, aby sme mali cesto vo všetkých záhyboch a siahalo až po okraj. Cesto na dne poprepichujeme na niekoľkých miestach špajdľou alebo vidličkou, pokryjeme papierom na pečenie a zasypeme suchými fazuľami, aby sa cesto pri pečení nezdvihlo a zachovalo si tvar. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút.