Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu tuniakového koláča
INGREDIENCIE
250 g
špaldová múka
1 ks
vajce
125 g
maslo
1 hrsť
čerstvé oregano
25 ml
studená voda
podľa chuti
soľ
1 balíček
tuniak Calvo v olivovom oleji alebo s oreganom 3x80g
1 hrsť
vykôstkované čierne olivy
100 g
syr Feta
5 ks
cherry paradajky
1/2 ks
pór
1 hrsť
čerstvé oregano
2 ks
vajce
POSTUP
1.
Múku preosejeme a nasypeme do misy, pridáme vajce, nakrájané maslo a najemno nasekané čerstvé oregano. Zmes osolíme, pridáme studenú vodu a vytvarujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odležať v chlade.
2.
Z odpočinutého cesta vyvaľkáme placku, ktorú prenesieme do formy a dotvarujeme tak, aby sme mali cesto vo všetkých záhyboch a siahalo až po okraj. Cesto na dne poprepichujeme na niekoľkých miestach špajdľou alebo vidličkou, pokryjeme papierom na pečenie a zasypeme suchými fazuľami, aby sa cesto pri pečení nezdvihlo a zachovalo si tvar. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút.
3.
Následne koláč z rúry vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí na koláč rovnomerne pokladáme jednotlivé suroviny. Nakoniec povrch koláča posypeme sekaným oreganom a zalejeme rozšľahanými vajcami. Dáme opäť do rúry a dopekáme asi 25 minút.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.