Pridať recept

Recepty na prípravu tvarohovej torty

INGREDIENCIE
100 g
hladká múka
25 g
jemný zemiakový škrob Solamyl DrOetker
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
POSTUP
1.
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, škrob, kypriaci prášok, vanilínový cukor a soľ. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3
2.
Po upečení necháme korpus vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom formu a papier odstránime, korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodnú časť nasadíme očistený okraj formy. Hornú časť korpusu nakrájame na 16 rovnakých dielov.
1 2 3 4 5