Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu tvarohovej žemľovky
Tvarohová žemľovka, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Tvarohová žemľovka, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
8 ks
rožok ďeň starý
strúhané jablká
500 g
jemný hrudkovaný tvaroh
3 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
kryštálový cukor
1 ks
škoricový cukor
0,8 litrov
mlieko
hrozienka
1 PL
maslo
POSTUP
1.
Rožky si nakrájame na štvrtiny je s tým menej roboty ako na kolieska. Zohrejeme si mlieko s jedným žĺtkom, vanilkovým cukrom a 1PL masla. Zapekaciu nádobu vymastíme a trochu vysypeme strúhankou.
2.
Do vlažného mlieka postupne máčame rožky tak aby neboli úplne premočené a zo štvrtiek z 4 rožkov postupne vykladáme spodok zapekacej misy.
3.
4.
Ďalšia vrstva bude tvaroh, do ktorého sme dali dve žĺtka, hrozienka a kryštálový cukor tak aby bol tvaroh sladký.
5.
6.
Potom idú na rad postrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom podľa toho aké sú sladké.
7.
Posledná vrstva sú opäť rožky máčané v mlieku. A zakryté dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 20-25 minút, potom odokryjeme a pečieme asi 5 min. aby povrch trocha schrumkavel.
8.
A na záver navrstvíme ešte vyšľahaný sneh z 3 bielok, ktoré nám ostali a 2 PL cukru. Necháme piecť asi ešte 5min. kým povrch nechytí zlatisto-hnedý nádych.
9.
10.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.