Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu tvarohovej zmrzliny
INGREDIENCIE
150 ml
mlieko
1 ks
vajce
1/4 litrov
smotana
čokoláda
1/4 kg
jahody
mandle
75 g
krupicový cukor
1/4 kg
tvaroh
POSTUP
Šľahačom ušľahajte tvaroh s kondenzovaným mliekom. Olúpané mandle nastrúhajte najemno a vmiešajte do tvarohu. Medzitým si ušľahajte šľahačku, ktorú do základu tiež po častiach vmiešajte. Jahody (alebo iné ovocie, môže byť aj ovocný kompót), pokrájajte na kúsky.Z vajca si ušľahajte penu, ktorú spolu s väčšinou nakrájaného ovocia vmiešajte do tvarohovej hmoty a dobre premiešajte. Vzniknutú zmes uložte do mrazničky, aby stuhla. Potom už len stačí zmrzlinu vybrať a tvarovať na misky.Zmrzlinu môžete ozdobiť nasekanými mandľami alebo pridať griotku, koňak.
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.