Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu tvarohových buchiet
INGREDIENCIE
500 g
hladká múka
30 g
čerstvé droždie
280 ml
mlieko
3 PL
kryštálový cukor
200 g
tvaroh
1 ks
žĺtok
80 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
3 PL
maslo
80 ml
olej
POSTUP
1.
Z kryštálového cukru, droždia a 1 deci vlažného kvásku pripravíme kvások. Keď je hotový zmiešame ho s preosiatou múkou, olejom, zvyšným mliekom, soľou a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Cesto pomúčime a necháme na teplom mieste kysnúť.
2.
Kým nám cesto kysne pripravíme si plnku. Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a vajíčkom.
3.
Keď nám cesto vykysne, premiesime ho a robíme z neho menšie guličky, ktoré následne vyvaľkáme. Do stredu dáme lyžicu plnku a formujeme buchty.
4.
Buchty ukladáme na plech a potierame rozpusteným maslom. Na plechu ich necháme nakysnúť ešte 10 minút.
5.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút. Upečené ich potrieme horúcou vodou zmiešanou s cukrom a po vychladnutí ich posypeme práškovým cukrom.
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.