Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu tvarohových knedličiek
INGREDIENCIE
250 g
hrubá múka
300 g
tvaroh
40 g
maslo
2 ks
vajce
100 g
strúhanka
1 dl
mlieko
podľa chuti
soľ
1 kg
ovocie
podľa chuti
práškový cukor
POSTUP
1.
Prelisujeme tvaroh, pridáme múku, maslo, vajcia, soľ a vypracujeme na hladké cesto. Ak je príliš tuhé pridáme trochu mlieka, potom vyvaľkáme na hrúbku približne 1 cm, pokrájame na štvorčeky, ktoré naplníme očisteným ovocím a sformujeme na malé knedličky.
2.
Uvaríme v osolenej vode čo je asi 8 až 10 minút. Pred servírovaním obalíme do strúhanky opraženej na masle a posypeme práškovým cukrom.
Vybrali sme pre vás
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.