Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu tvarohových pirohov
INGREDIENCIE
200 g
hrubá múka
200 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
mlieko
250 g
hrudkovitý tvaroh
trochu
kôpor
1 ks
cibuľa
80 g
oravská slanina
trochu
maslo
trochu
olej
POSTUP
1.
Z hrubej múky, polohrubej múky, vajca, soli a mlieka vypracujeme hustejšie cesto a rozvaľkáme ho na doske.
2.
Pomocou formičky vykrojíme kolieska. Tvaroh dochutíme soľou a kôprom.
3.
Na jednu polovicu koliesok dáme tvarohovú plnku, preložíme napoly a okraje cesta dobre pritlačíme. Vhodíme do osolenej vody a uvaríme.
4.
Pirohy scedíme a necháme na nich rozpustiť maslo.
5.
Cibuľku so slaninou si opečieme v panvici na troche oleja.
6.
Pirohy dáme na tanier a posypeme opečenou cibuľkou a slaninkou
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.