Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu tvarohových šišiek
tvarohové šišky, šišky z tvarohového cesta, tvarohové nekysnuté šišky, domáce tvarohové šišky,
INGREDIENCIE
2 ks
vajce
50 g
maslo
120 ml
mlieko
120 g
jemný tvaroh
200 g
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok
3 PL
rum
práškový cukor na obaľovanie
POSTUP
1.
Suroviny.
2.
Vajcia vyšľaháme a pridáme mäkké maslo. Prilejeme mlieko, pridáme tvaroh a múku s kypriacim práškom.
3.
Primiešame rum a cesto dobre premiešame.
4.
Rozpálime väčšie množstvo oleja a lyžicou vkladáme kopčeky cesta. Počas smaženia napučia. Nie sú síce všetky rovnaké, ale to vôbec nevadí.
5.
Vyprážame do zlatista zo všetkých strán.
6.
Šišky vyberáme na kuchynskú utierku.
7.
Ešte teplé obalíme v práškovom cukre.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.