Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu tvarohového koláča
INGREDIENCIE
200 g
hladká múka
100 g
maslo
2 PL
kryštálový cukor
1 štipka
soľ
1 cl
kakao
1 ks
vajce
500 g
tvaroh
150 g
kyslá smotana
150 g
kryštálový cukor
50 g
škrobová múčka
citrónová kôra
2 ks
vajce
250 ml
smotana na šľahanie
POSTUP
1.
Do preosiatej múky pridáme kakao, soľ, cukor a premiešame. Stuhnuté maslo nakrájame a primiešame k sypkej zmesi. Potom pridáme vajce, podľa potreby prilejeme 50 ml vlažnej vody a vymiesime hladké cesto.
2.
Z vypracovaného cesta urobíme guľu, zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Odpočinuté cesto dáme medzi dva papiere na pečenie a vyvaľkáme plát, ktorým vystelieme okrúhlu formu tak, aby cesto prevyšovalo 1 cm cez okraje.
3.
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, cukrom, so škrobovou múčkou, žĺtkami a s citrónovou kôrou na hladký krém.
4.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý spojíme s vyšľahanou smotanou na šľahanie. Pridáme k tvarohovej zmesi a jemne premiešame.
5.
Tvarohovou zmesou rovnomerne naplníme formu s cestom a dáme piecť na 60 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. V polovici pečenia formu prikryjeme papierom na pečenie alebo alobalom. Po upečení necháme koláč v rúre ešte 10 minút odpočívať.
1 2 3 4 5 ... 15
Vybrali sme pre vás
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.