Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu tyčiniek
Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa
INGREDIENCIE
50 g
droždie
1 KL
soľ
500 g
pšeničná múka
1/5 litrov
voda
6 PL
olivový olej
1 KL
cukor
mlieko
maslo
POSTUP
1.
V miske si zmiešame múku so soľou, do stredu urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie a vyšľaháme spolu s vodou, cukrom a troškou mlieka. Vznikne nám kvások, ktorý prikryjeme a necháme ho kysnúť 20 minút pri izbovej teplote. Kvások potom zmiešame s olivovým olejom a zvyšnou múkou a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nám nesmie lepiť na misku. Zakryjeme cesto a dáme ho ešte na 30 minúť vykysnúť.
2.
cesto vyvaľkáme veľmi zľahka na pomúčenej doske na plát s hrúbkou 2 cm. Z plátu nakrájame 10 cm dlhé pásiky. Z pásikov vyšúľame tyčinky s dĺžkou 20 - 25 cm.
3.
Tukom potrieme plech a rúru vyhrejeme na 220°C. Tyčinky rozložíme na plech, prikryjeme a necháme kysnúť 10 minút a potrieme mliekom. Pečieme približne 15 minút dozlata na hornej priečke rúry.
1 2 3 4 5 ... 8
Vybrali sme pre vás
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.