Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu tzatzikov
INGREDIENCIE
1 ks
biely jogurt
3 dl
smotana
1 PL
ouzo
3 ks
uhorka
1 ks
cukina
olivový olej
cesnak
korenie
soľ
kôpor
POSTUP
1.
Ošúpeme uhorky a nastrúhame ich nahrubo, dáme ich do sitka, ktoré je umiestnené nad miskou, osolíme a necháme minimálne 30 minút postáť, aby pustili čo najviac vody.
2.
Ošúpeme cukiny škrabkou tak, aby miestami zostala zelená šupka a postrúhame ich celkom najemno. Z uhoriek, ktoré odkvapkali vytlačíme aj zvyšok vody, dáme do misky, kde ich zmiešame s cukinou a jogurtom, ktorý sme vymiešali so smotanou, tak aby mal krémovú konzistenciu.
3.
Tzatziki ochutíme podľa chuti cesnakom, posekaným kôprom, korením, soľou a prípadne vmiešame aj grécky destilát ouzo. Dôkladne premiešame a dáme dobre vychladiť. Pred servírovaním polejeme vrch olivovým olejom.
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.