Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu veľkonočných medovníkov
Veľkonočné medovníky, recepty pre každého kuchára. Chutné recepty online. Veľkonočné medovníky, tipy a triky ako si pochutnať na skvelom jedle.
INGREDIENCIE
500 g
hladká múka
3 ks
vajce
125 g
palmarín
125 g
med
190 g
cukor
1 KL
škorica
1 KL
sóda bikarbóna
trochu
aníz
pomarančová kôra
citrónová kôra
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vaječný bielok
100 g
práškový cukor
POSTUP
1.
Palmarín rozpustíme na miernom ohni, odstavíme a pridáme škoricu, med a cukor. Všetko spolu vymiešame, najlepšie mixérom. Do vysľahanej zmesi pridáme vajíčka, znovu vymiešame, potom pridáme preosiatu hladkú múku, kôru z pomaranča a citróna, aníz, sódu bikarbónu a vypracujeme cesto. Cesto je potrebné pripraviť si deň vopred.
2.
Vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm (aj viac) a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 175 stupňov 5-7 minút. Perníčky nenecháme dlho piecť, aby nevyschli. Ihneď po upečení potrieme vajíčkom. Perníky sa budu pekne lesknúť.
3.
Perníčky po vychladnutí možme zdobiť. Vymiešame si bielka s cukrom (cukor je treba preosiať aj viackrát). Zdobeniu sa medze nekladú. Dobrú chuť.
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.