Pridať recept

Recepty na prípravu venčekov

INGREDIENCIE
260 ml
mlieko
100 g
maslo
160 g
hladká múka
POSTUP
Do mlieka dáme maslo, štipku soli a zahrievame dokým sa nerozpustí. Do vriaceho pridávame pomaly múku, ostavíme z ohňa poriadne rozmiešame, dáme na oheň a miešame dokým sa nevytvorí hladké, nelepivé cesto. Preložíme do misky, necháme trochu vychladnúť, potom pridávame vajcia jedno po druhom. Nakoniec prášok do pečiva. Vymastíme si plechy, vysypeme hrubou múkou, cesto dáme do sáčku s nástavcom a urobíme kolečká s priemerom 4-5 cm. Každé kolečko má 2 vrsty. Plech dáme do vyhriatej rúry na 230 C, po 10 minútach stlmíme na 180 C. Prvých 10 minúť rúru neotvárať. Hneď ako vytiahneme venčeky z rúry ich rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémom a pocukrujeme. Krém: z mlieka, rumu, pudingového prášku uvaríme puding. Maslo s cukrom dobre vyšľaháme. Do vymiešaného masla po lyžičkách zašľaháme nie moc vychladnutý puding.