Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu veterníka
INGREDIENCIE
4 dl
voda
6 ks
vajce
25 dkg
polohrubá múka
25 dkg
Hera
1 štipka
soľ
25 dkg
Flora Gold
500 ml
mlieko
2 ks
vanilkový cukor
2 ks
puding zlatý klas
20 dkg
práškový cukor
POSTUP
1.
Do horúcej mierne osolenej vody pridáme Heru a povaríme. Neskôr prisypeme múku a miešame, kým nevznikne hustá kašovitá hmota. Keď nám táto hmota vychladne, primiešame celé vajíčka po jednom a dobre vymiešame.
2.
Väčší plech vystelieme papierom na pečenie. Hmotu si dáme do vrecúška a vytláčame venčeky, ktoré pečieme pri 200 stupňoch asi 15 minút, kým nenadobudnú zlatistý nádych. Venčeky po vybratí z rúry necháme vychladnúť a potom prekrajujeme napoly.
3.
Postup pri výrobe plnky: Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding a miešame metličkou aby sa nám nevytvárali hrudky. Floru vymiešame s práškovým cukrom a postupne primiešavame puding. Hotovou plnkou plníme venčeky.
4.
Ako ozdobu môžme zvoliť roztopenú čokoládu, karamelovú polevu, práškový cukor,..
Vybrali sme pre vás
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.