Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu vianočky

Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa

INGREDIENCIE
500 g
hladká múka špeciál
1 ks
sušené droždie dr oetker
2 PL
trstinový cukor
1 ČL
soľ
1 ks
žĺtok
50 g
rozpustené maslo
250 ml
mlieko ak cesto potrebuje pridáme ešte do tých 275 ml
12,5 PL
trstinový cukor
2,5 ČL
mletá škorica
80 g
rozpustené maslo
POSTUP
1.

Zmiešame si múku, soľ a 1 polievkovú lyžicu cukru. V poháriku si pripravíme kvások - 100 ml vlažného mlieka, 1 polievková lyžica cukru a rozdrobené droždie Dr.Oetker - necháme nabobtnať.

2.

K múčnej zmesi pridáme žĺtko, zvyšné mlieko, maslo a pripravený kvások.

3.

Vypracujeme cesto, ktoré si necháme na teplom mieste vykysnúť tak 30-45 minút (alebo kým nezdvojnásobí svoj objem). 

4.

Po vykysnutí si cesto rezdelíme na 5 rovnakých častí a každú si rozvaľkáme. Škoricu zmiešame s cukrom. 

5.

Na každú časť cesta dáme roztopené maslo a škoricovú zmes. Zrolujeme do,,rolády". 3 zrolované časti cesta si prepletieme ako vrkoč a na ich vrch si skrútime zvyšné dve časti.

6.

Spevníme si ich špajdlami, aby sa nám počas pečenia nerozutekali :). Potrieme vajíčkom a môžme posypať hoblinkami mandlí. 

7.

Na 15 minút dáme zapiecť na 190-200 stupňov, potom znížime na 160-170 stupňov a pečieme ešte 40-45 minút. Hotovo :).

1 2 3 4 5 ... 6
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.