Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Recepty na prípravu závinu

Recept pre každého kuchára, množstvo receptov pre pečenie a varenie. Recepty pre chutný život. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa

INGREDIENCIE
50 ml
teplá voda
50 g
roztopené maslo
140 g
hladká múka
1 PL
olej
1/2 ks
vajce
1/2 KL
citrónová šťava
soľ
50 g
vlašské orechy
50 g
hrozienka
3 ks
jablko
1 PL
cukor
2 PL
strúhanka
škorica
maslo
POSTUP
1.
Do misky preosejeme hladkú múku, pridáme štipku soli, premiešame a v strede urobíme jamku, do ktorej dáme polovicu vajca, olej, maslo, vodu a citrónovú šťavu. Rukami vypracujeme cesto a vytvoríme bochník. V rúre mierne nahrejeme hrniec a cesto ním prikryjeme. Necháme ho odpočívať.
2.
Ošúpeme jablká a nakrájame ich na kúsky. Pridáme hrozienka, vlašské orechy, všetko premiešame a dochutíme škoricou a cukrom.
3.
Na dosku položíme utierku a posypeme ju hladkou múkou. Rozložíme cesto a pomocou valčeka ho vyvaľkáme. Rukami roztiahneme cesto na tenký plát. Mal by byť takmer priesvitný. Následne ho posypeme strúhankou a jablka rozložíme na 2/3. Prehneme okraje a pomocou utierky cesto zrolujeme.
4.
Premiestníme ho na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a potrieme ho rozpusteným maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C približne 35 minút.
1 2 3 4 5 ... 13
Vybrali sme pre vás
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.