Pridať recept

Patizón

Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.

Patizón sa radí medzi tekvice. Tvar má okrúhly a sploštený s nepravideľným zvlneným po okrajoch. Farbu máva bielu alebo žltkastú  Sú plné vitamínov a minerálov. Také najhlavnejšie sú draslík a železo. Najvhodnejšie sú malé plody, ktoré sa zbierajú pár dní po odkvete. Jeho využitie v kuchyni je veľké. Môže sa dusiť, variť, vyprážať, piecť, plniť mäsom, použiť na prípravu polievok, omáčok, do šalátov. Chuťovo sú podobné baklažánom alebo vyprážanému syru. Často sa používa aj ako jesenná dekorácia.

Recepty na prípravu patizónu

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Recepty z vlastnej záhradky
Zo záhrady do kuchyne je plnofarebná, veľmi pekne upravená kniha pre všetkých, ktorý chcú mať stále čerstvé...
Mandľové mlieko
Mandľové mlieko
Mandľové mlieko je zdravou náhradou kravského mlieka. Na rozdiel od sójového mlieka nemá negatívny vplyv...
Brusnica prava bylinka dreamstime.com
Súťaž: Zdravé brusnice v jedálničku
Zaraďte do svojho jedálneho lístka brusnice spolu s nami! Brusnice obsahujú veľké množstvo antioxidantov, sú...
no image dobruchut.sk
Sweetie
Sweetie je druh citrusu, ktorý vyzerá ako grapefruit, ale jeho farba je podobná farbe limetky. Svojou...
Vianocne napoje
Voňavé nápoje pre chladné zimné večery
Len málo vecí je takých upokojujúcich ako teplý, korenistý nápoj v sychravý zimný deň. Pri poklese teploty...
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...