Zemiaky - 9 cenných rád ako na ne
Zistite ako zemiaky rýchlejšie uvariť či osviežiť alebo ako zabrániť ich vykypeniu...
Slováci milujú zemiaky
Zemiaky majú na našich stoloch naozaj stabilné, tradičné miesto od nepamäti. V mnohých rodinách sa konzumujú takmer denne v rôznych podobách. Prinášame vám 9 zaujímavých rád.
Zemiakové tipy a triky
- najskôr sa rozhodnite čo idete variť a potom kúpte vhodný typ zemiakov,
- zemiaky, ktoré sú zjavne poškodené alebo naklíčené v žiadnom prípade nekupujeme,
- skoré zemiaky kupujeme len pre okamžitú spotrebu, neskoré do zásoby na zimu,
- zemiaky budú uvarené rýchlejšie, ak k nim pridáme trošku kypriaceho prášku do pečiva, masla alebo svetlého piva,
- staré zemiaky budú mať lepšiu chuť, ak do vody pridáme citrónovú šťavu, cukor či mlieko,
- zemiaky šúpeme a krájame až tesne pred varením a po krájaní ich už neumývame,
- ak ku zemiakom pridáte trochu oleja nemali by vykypieť z hrnca,
- pečené zemiaky solíme až ku koncu, prípadne až upečené,
- staré zemiaky zalievame studenou vodou a privedieme k varu, naopak nové zemiaky hádžeme do vriacej vody
Ešte viac zaujímavých faktov o zemiakoch.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.