Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chutný bulgur s mladým hráškom, karfiolom a klíčkami senovky

ingrediencie

5 ks
ružičky karfiólu
hrstí
mladý hrášok, prípadne mrazený
podľa chuti
bylinky – petržlenová vňať, trochu saturejky
3 strúčiky
cesnak
1 ks
väčšia šalotka
štipiek
kurkuma
trochu
olej
ČL
naklíčená senovka

postup

Pripraviť bulgur je hračka. Preto sa vždy skrýva v zásobách našej „šuflíkovej komory“. Dokonca aj naša mini Linda ho vždy s chuťou zje. Táto pochúťka z pšenice obsahuje lepok, na výber je však viacero variant. Používame zdravší špaldový, ale aj z obyčajnej pšenice- priznám sa, že ten nám chutí viac. V kombinácii s rôznou zeleninou môže byť použitý teplý ako hlavné jedlo, zvyšok v zeleninovej polievke, alebo studený v dobrom šaláte s kozím syrom.

1.

Ako si bulgur pripraviť? Na dve porcie hlavného jedla vám bude zrejme stačiť 250g v surovom stave. V miske ho čistou vodou premyte, nechajte na 10-15 minút namočený. Do vysokého hrnca (na cestoviny) dajte variť cca 3l vody s trochou soli. Keď voda zovrie, nasypte bulgurové zrniečka, premiešajte a nechajte cca 8 minút povariť. Hotové precedíte, dajte do misky s troškou rastlinného oleja. A hotovo 😊 Takto pripravený si ho po vychladnutí môžete dať do chladničky a obed pripraviť na druhý deň ako rýchlovku, či „maťporukekebyniečo“ 😊.

2.

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, karfiol na krájaný na menšie ružičky, premytý hrášok a popučený cesnak. Premiešame, pridáme bulgur a prehrejeme. Dochutíme len kurkumou a možno troškou soli. Ak máte radi pikantné jedlo, pridajte s kurkumou aj štipôčku kajenskej papriky, alebo nasekanú čili papričku.

3.

Do hotového jedla primiešajte nasekané bylinky, skvostným doplnkom by bol čerstvý medvedí cesnak ak máte 😊. Podávajte so šalátom z chrumkavých listov, bulgur posypaný naklíčenou senovkou gréckou dostane ešte lepšiu chuť a výživnejší význam. Dobrú chuť 😊

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.