Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chutný bulgur s mladým hráškom, karfiolom a klíčkami senovky

ingrediencie

5 ks
ružičky karfiólu
hrstí
mladý hrášok, prípadne mrazený
podľa chuti
bylinky – petržlenová vňať, trochu saturejky
3 strúčiky
cesnak
1 ks
väčšia šalotka
štipiek
kurkuma
trochu
olej
ČL
naklíčená senovka

postup

Pripraviť bulgur je hračka. Preto sa vždy skrýva v zásobách našej „šuflíkovej komory“. Dokonca aj naša mini Linda ho vždy s chuťou zje. Táto pochúťka z pšenice obsahuje lepok, na výber je však viacero variant. Používame zdravší špaldový, ale aj z obyčajnej pšenice- priznám sa, že ten nám chutí viac. V kombinácii s rôznou zeleninou môže byť použitý teplý ako hlavné jedlo, zvyšok v zeleninovej polievke, alebo studený v dobrom šaláte s kozím syrom.

1.

Ako si bulgur pripraviť? Na dve porcie hlavného jedla vám bude zrejme stačiť 250g v surovom stave. V miske ho čistou vodou premyte, nechajte na 10-15 minút namočený. Do vysokého hrnca (na cestoviny) dajte variť cca 3l vody s trochou soli. Keď voda zovrie, nasypte bulgurové zrniečka, premiešajte a nechajte cca 8 minút povariť. Hotové precedíte, dajte do misky s troškou rastlinného oleja. A hotovo 😊 Takto pripravený si ho po vychladnutí môžete dať do chladničky a obed pripraviť na druhý deň ako rýchlovku, či „maťporukekebyniečo“ 😊.

2.

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, karfiol na krájaný na menšie ružičky, premytý hrášok a popučený cesnak. Premiešame, pridáme bulgur a prehrejeme. Dochutíme len kurkumou a možno troškou soli. Ak máte radi pikantné jedlo, pridajte s kurkumou aj štipôčku kajenskej papriky, alebo nasekanú čili papričku.

3.

Do hotového jedla primiešajte nasekané bylinky, skvostným doplnkom by bol čerstvý medvedí cesnak ak máte 😊. Podávajte so šalátom z chrumkavých listov, bulgur posypaný naklíčenou senovkou gréckou dostane ešte lepšiu chuť a výživnejší význam. Dobrú chuť 😊

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.